Oferta Hidroelectrica, cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României, s-a închis

Foto: energy-center.ro

Cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României a ajuns la final marți, la ora 12:00 odată cu închiderea ofertei de listare la BVB a producătorului de energie Hidroelectrica. În opt zile micii investitori au alocat 6,2 mld. lei, record absolut, notează Ziarul Financiar.

Cu subscriere de 476% pe tranşa investitorilor de retail şi cu o tranşă acoperită integral de investitorii instituţionali încă din primele zile, listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti poate fi catalogată ca fiind un succes.

Potrivit datelor agregate de ZF, marţi la ora 12:00 în sistemele brokerilor numărul de acţiuni subscrise de micii investitori era de 55,75 milioane de unităţi. Brokerii mai procesează ordine pentru câteva ore, în special cele venite prin bănci. Numărul de ordine este de circa 52.000, arată datele agregate de ZF. Un investitor a putut plasa unul sau mai multe ordine.

Intervalul de preţ în ofertă a fost cuprins între 94 – 112 lei. Investitorii mici au putut subscrie la 112 lei pe acţiune, cu un discount de 3% aplicate pentru primele zile ale ofertei. Toată atenţia este acum aţintită spre tranşa marilor investitori, care au putut aloca la orice preţ în acest interval, ordinele cu preţul cel mai mare având prioritate.

Distribuie informația
Alte știri