Ofertă tentantă pentru cei care vor sa cumpere o casă în Toscana rurală

Foto: Dorina Ursente

Toscana se bucură „de o frumusețe unică, cu sate care trebuie redescoperite, dar care suferă de scădere demografică”, a declarat Stefania Saccardi, vicepreședintele regional al Toscana.

În Toscana, autoritățile au ales să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate.  Cu noua schemă, numită „Reședința la munte 2024”, solicitanții vor primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă. Casa trebuie cumpărată însă  într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În Toscana sunt 119 astfel de localități. În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50 la sută din costul de achiziție și de renovare a imobilului.

Prin acest program sunt impuse condiții stricte pentru cei care pot aplica pentru acest grant.   Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat al Uniunii Europene sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere de cel puțin 10 ani. De asemenea, ei trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (așa cum este clasificat de Institutul Național de Statistică din Italia).

Aplicațiile pot fi depuse folosind formularul online pe site-ul www.regione.toscana.it al Regiunii Toscana și trebuie depuse până în 27 iulie, ora 13.00.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri