OFSD Oradea: Plantăm pentru viitor! Comunicat

În luna lui Prier (denumirea populară a lunii Aprilie), recunoscută pentru credințele populare și practicile fortificatoare, a devenit o tradiție pentru femeile din Organizația Social Democrată Oradea să contribuie la menținerea unui mediu curat, prin plantare de puieți forestieri.

Aflată în al șaptelea an de desfășurare, acțiunea ecologică a avut loc anul acesta în Băile 1 Mai, în pădurea Alparea, într-o zonă de substituire și regenerare a suprafeței forestiere.

La această acțiune de voluntariat au participat 42 de persoane, care sub îndrumarea reprezentanților Direcției Silvice Bihor au contribuit la refacerea masei lemnoase prin plantarea puieților de gorun, stejar, cireș și paltin.

”Și în acest an, acțiunea noastră s-a desfășurat într-o atmosferă de entuziasm, prilejuit de frumusețea pădurii și mai ales de gândul că viitorii copaci vor contribui la menținerea unui mediu natural optim pentru generațiile care vor urma. Odată cu plantarea puieților, am semănat și gândurile de bine ale membrilor Organizației Femeilor Social Democrate Oradea pentru copiii și tinerii comunității noastre. Așa cum se știe, în credinţa populară se spune că dacă toate gândurile vor fi exprimate cu sufletul curat, cu siguranță, ele se vor îndeplini”, a declarat Erica Mang, președintele OFSD Oradea.

Femeile social democrate doresc să-i mulțumească domnului Cornel Hulea, șeful Ocolului Silvic Oradea, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei acțiuni. ”Promitem să continuăm tradiția și să revenim în fiecare primăvară”, a concluzionat Erica Mang.

Distribuie informația
Alte știri