Olandezi în vizită la nevoiaşii diecezei romano-catolice din Oradea

Săptămâna trecută, un grup de 15 sponsori din orașul Uden, Olanda – a făcut vizită la nevoiaşii şi bolnavii sprijiniţi asociația Caritas a diecezei romano-catolice din Oradea. Grupul, format în mare parte din pensionari olandezi, au trecut pe la instituțiile administrate sau sprijinite de Caritas Catolica Oradea, respectiv cămine de bătrâni, centrele de îngrijire la domiciliu, cantine sociale şi case de copii.

Totodată, în cadrul programului, la palatul episcopal au participat la o întâlnire cu episcopul László Böcskei, care le-a mulţumit pentru activitatea lor îndelungată şi altruistă, prezentându-le proiectele de viitor ale episcopiei.

Vineri, sub îndrumarea primarului Béla Horváth, au vizitat familii de rromi din Sălacea, cărora le-au dus dulciuri şi alte donaţii.
Cei din Uden sunt sponsori principali ai Asociației Caritas Catolica Oradea, deşi grupul lor nu e format din oameni deosebit de înstăriţi, ci din simpli pensionari olandezi, care au decis să-şi sacrifice o parte a timpului lor liber pentru desfășurarea activităţilor caritabile.

Pe tot parcursul anului, ei colectează îmbrăcăminte, alimente, articole de igienă, mobile şi alte donaţii în Olanda, sprijinind sistematic prin aceasta îngrijiţii Caritas Catolica Oradea.

Distribuie informația
Alte știri