OMUL-REBUS. De zeci de ani, corespondentul Radio România Actualităţi în Bihor creează careuri de cuvinte încrucişate, integrame şi jocuri logice pentru revistele de profil

Cine n-a completat, măcar o dată în viață un careu de cuvinte încrucișate sau o integramă? Pentru mulți, jocul cu definiții și cuvinte este ca un drog, alții rezolvă careurile în pauze, când călătoresc sau în concedii. Puțini știu însă cine sunt creatorii de rebusuri și integrame.

Deși s-a pregătit pentru o carieră în ingineria mecanică, Stelian-Radu Cacuci este de 24 de ani, corespondentul Radio România Actualități în județul Bihor. Inainte de inginerie şi radio, a avut, insă, pasiunea pentru careurile de cuvinte încrucișate. A completat primul rebus la vârsta de 12 ani iar un an mai târziu publica unul propriu în ziarul Crișana. După Revoluție a realizat rubrici de „jocuri și cuvinte încrucișate” în majoritatea ziarelor locale și în mai multe reviste centrale.

De 12 ani este căpitanul-nejucător echipei naționale de jocuri logice. De atunci a înființat Asociația „Logic Club”, a re-afiliat România pe lângă Federația Internațională de Puzzle, conducând-o astfel: 2005 Ungaria, 2006 Bulgaria, 2007 Brazilia, 2008 Belarus, 2009 Turcia, 2010 Polonia, 2011 Ungaria, 2013 China, 2014 UK, 2015 Bulgaria, 2017 India.

Distribuie informația
Alte știri