Ondrej Vrabec, dirijor şi solist al unui inedit concert la Filarmonica din Oradea

Un concert inedit va avea loc joi, 6 februarie, la Filarmonica din Oradea. Pe lîngă prima audiţie a „Meditaţiei pe vechiul coral ceh St. Wenceslas” de J. Suk, orădenii vor putea vedea şi… asculta un dirijor. Asta pentru că Ondrej Vrabec este, în acelaşi timp, şi dirijorul concertului, şi solist la corn în cadrul aceluiaşi concert.

În ciuda vîrstei sale, dirijorul şi cornistul Ondrej Vrabec este unul dintre cei mai experimentaţi artişti cehi. În afara activităţii dirijorale, în calitate de solist la corn, muzician de cameră şi membru al orchestrei, a realizat numeroase concerte. Este absolvent al Conservatorului din Praga. La Oradea va fi însă, în acelaşi timp, dirijor şi solist. Practic, va ocupa locul dirijorului la pupitru, dar tot acolo va cînta şi la corn: „Este uşor, pentru că orchestra este formată din profesionişti care ştiu perfect ce au de făcut, plus că este un nou mod interesant de a face muzică. Sper ca orădenilor să le placă”.

În programul concertului de joi 06 februarie ora 19, la sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat din Oradea, mai sînt „Concertul nr. 4 pentru corn şi orchestră în Mi bemol major” de W.A. Mozart, şi „Simfonia a IV-a în Fa minor” de P.I. Ceaikovski.

Alte știri