Onorant premiu european pentru orădeanul Marius Deaconu

Marius Deaconu, fost student al Universității din Oradea, în prezent doctorand al Universității din Bucuresti, a fost premiat pentru că militează pentru respectarea normelor de etică în mediul academic.

Distincția a fost oferită de Reteaua Europeană pentru Integritate Academica (European Network for Academic Integrity). Din această rețea fac parte mai multe universități din Europa, institute de cercetare sau organizații de studențti.

„În această seară am primit un premiu extrem de onorant, acordat în premieră unui student de către European Network for Academic Integrity (ENAI). Premiul recunoaște activitatea mea în domeniul eticii și integrității academice, unde, alături de colegii mei, am avut câteva reușite, deloc neglijabile, în ultimii ani. Este de departe cea mai importantă distincție formală pe care am primit-o pentru activitatea din domeniul reprezentării studențești.

Aș dori să le mulțumesc colegilor din ANOSR pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului și pentru încrederea pe care mi-au oferit-o și continuă să mi-o acorde. Fără ei, nimic nu ar fi fost posibil. Le mulțumesc și partenerilor din Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), care au înțeles importanța misiunii acestui consiliu, respectiv a transmiterii unor mesaje ferme în privința respectării normelor de etică. Ar mai fi de spus că ENAI Member Award, premiul similar acordat cadrelor didactice, a fost oferit anul trecut doamnei Emilia Sercan, iar în acest an doamnei Irene Glendinning, autoarea primului studiu despre etică și integritate academică pe care l-am citit. O companie extrem de onorantă”, a scris pe facebook Marius Deaconu.

Distribuie informația
Alte știri