Operaţiunea „Demetra”: mii de tone de marfă perisabilă riscă să se strice în camioane

UPDATE: Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat duminică, într-o informare de presă, că a verificat trei depozite și 430 de camioane care aduceau în România legume și fructe din Uniunea Europeană, a dat 31 de amenzi în valoare de peste 600 de mii de lei și a neutralizat o cantitate de 80 de tone de legume și fructe.

Sute de tiruri cu zeci de mii de tone de marfă perisabilă sunt blocate în țară. Există riscul ca marfa să se strice în camioane, în condițiile în care magazinele așteaptă aprovizionarea cu fructe și legume proaspete, odată cu apropierea Paștelui, spun reprezentantii Asociaţiei Marilor Retaileri.


Ei susţin că TIR-urile sunt oprite la graniţă după ce Liviu Dragnea a declarat că legumele şi fructele importate sunt de proastă calitate. Mai mult, liderul PSD a cerut ANAF și vameșilor să verifice TIR-urile cu marfă străină. Liderii AMRCR îşi afirmă sprijinul total pentru eradicarea fraudelor dar blocajul afectează atât consumatorii, cât şi comercianţii


Pe de altă parte, autorităţile spun că prin operațiunea botezată „Demetra” (după numele zeiței agriculturii în mitologia greacă – n.r.) au descoperit marfă introdusă fără documente legale, având suspiciuni de evaziune fiscală, potrivit digi24.ro.

Distribuie informația
Alte știri