Oportunități de voluntariat prezentate elevilor din trei licee orădene

În perioada 27 mai – 10 iunie, a.c., am avut bucuria de a interacționa cu 283 de elevi din trei licee partenere: Colegiul Național „Onisifor Ghibu”; Colegiul Economic “Partenie Cosma” și Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Oradea, cu scopul de a le prezenta oportunitățile de voluntariat din cadrul Asociației Caritas Eparhial Oradea.

Temele abordate la seminarii au inclus relevanţa voluntariatului în comunitate, beneficiile pe care le poate oferi, condiţiile legale ale participării la activităţi de voluntariat şi posibilitățile de voluntariat existente în cadrul asociaţiei: sprijin la Cantina socială pentru distribuirea mâncării beneficiarilor, activități de recreere și alte modalități de a petrece timpul cu bunicii noștri de la Centrul rezidențial „Casa Frenţiu”, voluntar-clovn în trupa „Prieteni pentru un zâmbet”, activităţi administrative, organizarea şi participarea la evenimente de conştientizare socială, la târguri ONG şi activităţi de fundraising.

În urma seminariilor de promovare a voluntariatului au completat fișa de înscriere 44 de elevi care doresc să devină voluntari ai asociației. În acest an nu am putut organiza și colectele de alimente la fel ca în anii trecuți, însă sperăm ca din toamnă, după reînnoirea proiectului cu cele șapte licee partenere, ca măsurile impuse de autorități să ne permită și organizarea colectelor în licee.

Mulțumim profesorilor coordonatori pentru deschiderea cu care răspund de fiecare dată solicitărilor noastre și elevilor pentru implicarea și entuziasmul de care au dat dovadă!

Patricia PELE, coordonator voluntari

Distribuie informația
Alte știri