Opt cetăţeni străini, depistaţi în Bihor când încercau să treacă ilegal frontiera. Comunicat

În data de 14.12.2019, în jurul orei 21.30, un echipaj format din polițiști de frontieră, aflat în serviciu în zona de competență Sectorului Poliției de Frontieră Borș, a oprit la control, pe comunicația Borș-Santău, un autoturism care circula în regim taxi. În autoturism au fost identificate trei persoane, cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Extinzând verificările, în apropierea localității Tămășeu, au fost mai descoperiți alți cinci cetățeni străini, care se deplasau pe jos spre frontiera cu Ungaria.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetățeni Libia, Algeria, Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Acum poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri