Opt persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor județene din Bihor, prinse cu ajutorul camerelor de supraveghere mobile/ VIDEO

În lunile iulie și august au fost surprinse, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, opt persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor județene din Bihor.

Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate de Garda de Mediu – Comisariatul Județean Bihor. Trei dintre cei identificați au fost amendați, în total, cu 10.000 lei. Pentru restul persoanelor urmează a fi stabilite sancțiunile.

Aceste acțiuni au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

Consiliul Județean Bihor a achiziționat patru camere de supraveghere performante, care permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile. Acestea sunt utilizate de Garda de Mediu și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, ca urmare a protocolului încheiat cu autoritatea județeană.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în 2021 au fost identificate și sancționate 33 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, valorarea totală a sancțiunilor ajungând la 280.000 lei. În anul 2022, până în prezent, 30 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 195.000 lei

Vă reamintim că, în paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor. Au fost montate 9 camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri..

Consiliul Județean Bihor acționează, împreună cu instituțiile partenere, în mai multe direcții: (1) stabilirea unor standarde de curățenie, penalități explicite și responsabilități clare pentru cei implicați, (2) operaționalizarea sistemului de colectare a deșeurilor, (3) accesarea fondurilor europene pentru salubritate și mediu, (4) înființarea unor platforme de colectare separată a deșeurilor în orașele din județ, (5) gestionarea câinilor fără stăpân, (6) curățenia în zonele turistice, (7) proiecte pentru conservarea mediului și (8) acțiuni de educare și voluntariat. În acest scop, au fost încheiate parteneriate și cu alte instituții și autorități locale.

Distribuie informația
Alte știri