„Ora de educație rutieră” alături de polițiștii de prevenire bihoreni, la Comuniteca

În perioada noiembrie 2019 – ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub genericul „Ora de educație rutieră!”, au desfășurat o serie de activități preventive destinate copiilor, la Comuniteca (din incinta Crișul Shopping Center), pus la dispoziția publicului larg pentru desfășurarea de activități pentru comunitate, de către Fundația Comunitară Oradea.

Polițiștii de prevenire bihoreni au fost prezenți la Comunitecă în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00 – 12.00 și au implicat copiii cu vârste între 6 și 14 ani care s-au înscris pentru a participa, în diverse activități de educație rutieră, în cadrul cărora a fost promovat un comportament responsabil. S-a dorit conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, fapt ce poate conduce, pe termen lung, la reducerea semnificativă a numărului accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii.

În cadrul activităților, copiii au avut ocazia să participe la o lecție interactivă de educație rutieră și să învăţe direct de la poliţiştii bihoreni principalele reguli de circulaţie destinate pietonilor. În cadrul lecţiei de educaţie rutieră copiii au descoperit informaţii utile despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi și-au însușit cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze partea carosabilă. Apoi, cei mici au fost invitaţi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul sesiunii teoretice, într-un orăşel miniatural.

Aceste activități preventive continuă pe parcursul anului 2020, astfel încât polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de campanie de la Fundația Comunitară Oradea îi invită pe copiii interesați să se înscrie accesând link-ul următor: https://bit.ly/30liZdj sau la numărul de telefon 0743899901 – Comuniteca.

Polițiștii de prevenire vor fi prezenți la Comunitecă în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00 – 12.00 pentru „Ora de educație rutieră!”.

Alte știri