„Ora de Programare” se va desfășura și la Oradea. Evenimentul are loc luni, 3 decembrie

„Hour of Code 2018” („Ora de Programare”), eveniment, la care participă sute de mii de copii din întreaga lume, se va desfășura și la Oradea. Are loc luni, 3 decembrie, de la ora 17.00, la sediul asociației. La eveniment sunt așteptați copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, pentru a pătrunde, cu curaj și încredere, în lumea fascinantă a programării calculatorului.

Rodica Ardelean, de la Asociația Smart Learning Center acesteia, spune ca Hour of Code („Ora de Programare”) reprezintă o introducere în programare și tehnologia calculatoarelor, cu scopul de a arăta că oricine poate învăța bazele acestora. Încercarea de a încuraja elevii să învețe programare de la vârste din ce în ce mai mici a devenit deja un efort global. Această campanie este susținută de peste 400 de parteneri și 200.000 de educatori din toată lumea.

„Copiii pot participa împreună cu părinții sau nu, și sunt rugați să aducă, în măsura posibillităților, un laptop. Desigur, sunt disponibile și calculatoarele asociației noastre, însă acestea nu vor fi suficiente. Timp de o oră, copiii vor lua parte la atelierele de programare care vor cuprinde platformele: Scratch, Python Microbit, Lets code sau Minecraft Designer, în funcție de vârstă și de nivelul lor de înțelegere, sub îndrumarea mentorilor noștri și ajutati de copiii care au deja experiență în programare. La finalul activităților copiii vor primi diplome, stickere și badges, dar îi așteaptă și multe alte surprize”, menționează organizatoarea evenimentului.

Activitatea va avea loc la sediul asociației (Oradea, str. Independenţei nr.24, ap.34, etaj I, telefon: 0723-248354, 0751-075326). Activitatea este gratuită și deschisă tuturor copiilor curioși și dornici să învețe.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri