Ora Pământului 2018. Programul manifestării la Oradea

Evenimentul Ora Pământului („Earth Hour”), marcat în anul 2018 la data de 24 martie în intervalul 20.30 – 21.30, reprezintă cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii. Ora Pământului începe în insulele Fiji, trecând apoi în Asia, Europa şi America.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia, înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. Mişcarea „Earth Hour” a fost iniţiată de „World Wide Fund for Nature” (WWF) (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări.

Jandarmeria Română se alătură şi în acest an iniţiatorilor acţiunii internaţionale Ora Pământului, cu scopul atragerii atenţiei asupra problemelor de mediu actuale: poluarea, încălzirea globală şi folosirea resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce în ce mai ridicat de energie. Astfel, toate unităţile din subordine vor participa activ la acţiune, prin stingerea luminilor şi oprirea aparaturii electronice în sediile acestora, excepţie făcând doar sistemul comunicaţional şi dispeceratul unităţilor pentru a nu afecta capacitatea operaţională şi misiunile ce revin instituţiei.

Programul Earth Hour de la Oradea din acest an este următorul:
19:30 – aranjarea gulguțelor in Parcul 1 Decembrie
ora 20:30 – stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului;
– stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Parcul 1 Decembrie timp de 1 oră;
– aprinderea sub formă de lumânări a logo-urilor organizatorilor Rotaract Club Oradea și simbolul ediţiei din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanţa folosirii cu atenţie a resurselor naturale şi accentuarea unui mod de viaţă sustenabil
20:30 – 21:15 – Concert Cantus Mundi
21:15 – 21:30 – Jongglerii cu foc, spun cei de la evenimenteoradea.ro.

Foto: oradesibiu.ro si evenimenteoradea.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri