„Ora Pământului”, marcată la Oradea sâmbătă, 30 martie

Sărbătorirea „Orei Pământului”, inițiată de Cantus Mundi, se va desfășura, simultan, în 85 de localități din 33 de județe din țară. Evenimentul va fi sărbătorit în Bihor de peste 750 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi, de la Oradea și din Aleșd.

Proiectul Earth Hour constă nu doar în stingerea luminii pentru o oră, ci se referă la un adevărat angajament pentru schimbarea comportamentului şi stilului de viaţă, cu scopul de a reduce cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător.

Și în acest an, la fel ca în cadrul ediţiilor trecute, tinerii voluntari din Rotaract Club Oradea și Interact Oradea, împreună cu cei din Comunitatea Scoutiștilor Orionini, vor asigura necesarul de lumânări ecologice şi vor coordona aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe durata orei de stingere a luminilor.

La Oradea, evenimentul se va desfășura în Parcul 1 Decembrie, după următorul program: începând cu ora 19.00, aranjarea gulguțelor în Parcul 1 Decembrie; de la ora 20.30, stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului; stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Parcul 1 Decembrie, timp de o oră; aprinderea sub formă de lumânări a simbolului ediţiei din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanţa folosirii cu atenţie a resurselor naturale şi accentuarea unui mod de viaţă sustenabil. Programul va continua, între orele 20.30 – 21.15, cu un concert Cantus Mundi, urmat la ora 21.15, de jongleri cu foc.

Distribuie informația
Alte știri