Oradea a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down

Foto: arhiva

Joi, 21 martie, în Oradea au fost organizate o serie de evenimente publice dedicate Zilei Mondiale a Sindromului Down, manifestări organizate de către Asociația Down Oradea România cu sprijinul mai multor parteneri și sponsori. Startul manifestarii a fost dat în piațeta din fața Magazinului Crișul, de unde toți cei participanți au pornit într-un marș de susținere și conștientizare pe strada Republicii spre Piața Unirii, mesajul transmis fiind „Nu lăsa pe nimeni în urmă!”

„Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down și ne-am hotărât să ieșim în comunitate pentru că suntem oamenii ai comunității, și noi și copii noștri suntem cetățenii ai acestor comunități chiar dacă avem anumite probleme. Nu ne-am așteptat să vină atât de multe persoane care să ne susțină, astfel că anul viitor, de asemenea, vom sărbători această zi și ne așteptăm să avem la fel de mulți susținători”, a declarat Lucia Ciobanu, președintele Asociației Down Oradea România”.


„Foarte mulți tineri s-au implicat în acest eveniment, atât cei din centrul nostru, cât și tineri de la facultăți, școli și grădinițe care sunt alături de noi. În cadrul evenimentului promovăm Ziua Sindromului Down, dar și strângerea de fonduri pentru ca să putem supraviețui ca centru”, a comunicat Mariana Băjan, unul dintre părinții.


Evenimentul a luat sfârșit cu un flashmob la care au luat parte persoanele care suferă de această boală, pentru a demonstra lumii că ei sunt la fel ca și ceilalți oameni. Finalul acțiunii a fost marcat cu mesajul #CETĂȚEANCATINE.

Elena Fendic, Jurnalism, An I

Distribuie informația
Alte știri