Oradea aderă la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase. Doar Bucureștiul a mai făcut acest demers în România

Aleșii locali au aprobat inițierea procedurii de aderare a Municipiului Oradea la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase – Organizația Mondială a Sănătății, Faza VII 2019-2024. Urbea de pe Crișul Repede e primul oraș din România, după București, care aderă la această rețea.

Programul in sine este o mișcare globală, cu rețele în toate cele șase regiuni ale Organizației Mondiale a Sănătății. Oradea va beneficia astfel de expertiza altor orașe europene care se confruntă cu provocări similare și care au implementat programe care și-au dovedit eficiența în timp.

La nivelul municipiului, reședinta de judet a Bihorului, programul își propune următoarele patru obiective: să creeze un mediu care să susțină sănătatea, să ofere o mai bună calitate a vieții, să ofere igienă și curățenie la un nivel de bază, să îmbunătățească accesul la serviciile de sănătate – atât preventive cât și curative.

Așa cum Primăria Oradea a mai anunțat, în ceea ce privește modernizarea spitalelor urmează doi ani importanți, cu lucrări de reabilitare și dotare de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să existe condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din municipiu.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri