Oradea, al şaselea oraş în topul preferințelor turiștilor români, la început de toamnă

După un sezon estival aglomerat, care a adus turismul naţional la nivelul de dinaintea pandemiei, românii se orientează acum către city-break-uri în ţară, un trend în ascensiune de câţiva ani încoace, dar şi către sejururi de weekend în staţiunile montane şi balneare, destinaţii tradiţionale de toamnă.

PotrivitTravelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unităţi de cazare din oraşe mari din România. Platforma a înregistrat o creştere a numărului de înnoptări în septembrie 2022 faţă de aceeaşi lună din anii 2021 şi 2019, semn că există un interes sporit pentru sejururile de toamnă în România.

In topul celor mai căutate oraşe pentru acest sezon figurează Braşov, Bucureşti, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timişoara şi Poiana Braşov, astfel că este de aşteptat ca aceste destinaţii să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă, mai ales că se apropie şi prima vacanţă a elevilor, între 22 şi 30 octombrie, aşa că multe familii vor alege să călătorească prin ţară şi să profite de vremea care este blândă în continuare.

Distribuie informația
Alte știri