Oradea aleasă dintre alte 40 de variante/ De ce vine Nokian să investească 650 milioane de euro în Bihor

Intr-o analiza despre economia Romaniei, Agentia Reuters scrie că Oradea a fost cea mai bună locatie pentru uzina de cauciucuri care va fi relocata de Nokian din Rusia dintre alte 40 de posibile variante.

„A fost clar că Oradea este cea mai bună locaţie pentru noua noastră uzină„, a spus Päivi Antola, directorul pentru relaţiile cu investitori de la Nokian Tyres. Päivi Antola a precizat că firma finlandeză a analizat peste 40 de posibile locaţii şi a urmărit în special care este forţa de muncă disponibilă, avantajele logistice, sursele de energie regenerabilă şi accesul la reţeaua de căi ferate.

Potrivit analizei Reuters, economia României ar urma să depăşească în acest an economiile statelor vecine care stagnează, ajutată de fondurile europene, o monedă stabilă şi de investiţiile străine, stimulate în parte şi de relocarea activităţilor din Rusia şi Ucraina.

Una din firmele care a decis să se relocheze în România este producătorul finlandez de anvelope Nokian care a anunţat că are de gând să investească 650 de milioane de euro pentru a construi o uzină la Oradea. Previziuni pozitive, asadar, speram ca ele sa se si concretizeze pentru binele orădenilor.

Distribuie informația
Alte știri