Oradea ar putea avea în vara anului 2022 un Parc Științific și Tehnologic

Oradea ar putea avea în vara anului 2022 un Parc Științific și Tehnologic. Există un proiect în acest sens, estimat la 7 milioane de euro (50% cofinanţarea CJ Bihor) care va fi depus pentru finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest dar mai e nevoie de girul senatorilor Universității dar si de al consilierilor bihoreni.

Potrivit vicepreședintelui CJ Bihor Ioan Mang,“Parcul Științific și Tehnologic se înființează în scopul ultilizării rezultatelor activităților de cercetare și aplicării tehnologiilor avansate în economie”. “Aici vor fi realizate produse inovative pe care societăţile ori le vor folosi pentru ele, ori le vor vinde”, spune rectorul Constantin Bungău care e convins ca proiectul va aduce beneficii municipiului Oradea şi judeţului Bihor.

Conform descrierii funcționale, la nivelul parterului va fi amenajată o zonă de cercetare și prototipare care va cuprinde, printre altele, 3 laboratoare de prototipare dotate cu aparatură de performanță, laborator de cercetare materiale avansate, laborator cercetare inteligență artificială și o sală de conferință cu o capacitate de 300 persoane. La etajul unu vor fi construite 15 laboratoare de tip Open Lab, 3 laboratoare Makers Eco-System, iar la etajul 2 vor exista alte 15 laboratoare de inovare și 4 laboratoare Makers Eco-System. Acestora li se adaugă săli de ședințe, săli de mese, spații administrative și anexe.

Parcul urmează să fie amplasat pe un teren care aparține Consiliului Județean Bihor, situat pe strada Ceyrat, nr.4, în spatele Facultății de Științe Socio – Umane.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri