Oradea ar putea fi primul oraș din România care să aibă un velodrom. Propunerea îi aparține președintelui Federației de Ciclism

Pixabay

Eduard Novak vrea ca ciclismul românesc să aibă, pentru prima dată în istorie, un reprezentant la Jocurile Olimpice în proba de velodrom. Pentru asta, președintele Federației Române de Ciclism a aduce în discuție necesitatea connstruirii unui velodrom.

Primul  velodrom din România se va construi în București, Timișoara, Cluj sau Oradea.

„Vom face un proiect cu care să convingem unul dintre primarii din țară despre ce ar însemna pentru ciclsim, pentru comunitate și turism, un velodrom în România, un velodorm asemănator celui din Bulgaria, care atrage în fiecare an mai mulți cicliști, mai multe evenimente și care se întreține singur. Nu vrem să se organizeze nunți, ci vrem să se facă sport și să fie cât mai bine folosit. București, Timișoara, Cluj și Oradea sunt orașele care se dezvoltă și care investesc în sport. Vom avea o întâlnire cu fiecare primar și vom oferi mai multe variante de proiecte. Începem în februarie 2020”, a încheiat Eduard Novak.

Pentru că în România nu există un velodrom, Campionatele Naționale s-au desfășurat și în acest an în Bulgaria

Distribuie informația
Alte știri