Oradea are un stoc de echipamente medicale care îi vor ajunge în următoarele două luni și jumătate

Dr. Gheorghe Carp şi Mihai Jurca au prezentat detalii cu privire la materialele sanitare de protecţie aduse săptămâna trecută, în baza unui contract de 3,3 milioane de dolari, încheiat de Municipiul Oradea.

Cele 12 tipuri de produse, spun ei: bonete, botoșei, ochelari, viziere, măști simple, FFP3 etc.au fost verificate în prealabil şi au certificat de conformitate CE. Lista materialelor achiziţionate, cu preţurile aferente (inclusiv transport), a fost afişată pe site-ul Primăriei Oradea.

Oradea are un stoc de echipamente medicale care îi vor ajunge în următoarele două luni și jumătate, fiind singurul oraș care testează persoanele aflate în carantină.

Coordonatorul spitalelor din municipiu în perioada pandemiei, doctorul Gheorghe Carp a mai dat o veste bună: „capacitatea de testare a Oradiei va crește la peste 450 de teste pe zi. Din 23 martie, de când a intrat în funcțiune primul PCR, s-au făcut 4.000 de teste, ceea ce este un efort considerabil. Vreau să mulțumesc tuturor instituțiilor cu care colaborăm pentru a putea să asigurăm securitatea populației din Bihor. Această colaborare este exemplară”.

Distribuie informația
Alte știri