Oradea Arena găzduiește, timp de 5 zile, Festivalul Digital Crusade 2022

Peste 160 de profesionişti în jocurile electronice (esports) din 28 de ţări europene vor participa, în perioada 6 – 10 iulie, în Arena Oradea, la Festivalul Digital Crusade 2022, în cadrul căruia va avea loc şi Campionatul European de CS:GO, unde 16 echipe se luptă pentru titlul de campioană, calificată la Campionatul Mondial ce va avea loc în Bali (Asia).

Festivalul Digital Crusade 2022 reuneşte, pe lângă Campionatul European de CS:GO, alte cinci competiţii în jocuri precum League of Legends, Dota 2 şi FIFA. În cadrul Campionatului European de CS:GO, România va fi reprezentată de echipa OneTapGaming, din Satu Mare, care va lupta împotriva altor 15 echipe europene. Cele 6 competiţii ale festivalului pun la bătaie premii totale în valoare de 50.000 dolari.

Managerul Esports Digital Crusade, Silviu Ionuţ Căzănescu, a afirmat că Oradea, care i-a primit „cu braţele deschise”, poate deveni „o Mecca a esportului în România”, „un context inclusiv în care este promovată performanţa”.

Arena noii săli a sporturilor din Oradea va putea găzdui peste 5.000 de participanţi în public, fiind prima din ţară unde are loc un asemenea festival. Organizatorii au vândut deja peste 1.000 de abonamente pentru cele trei zile de concurs.

Festivalul Digital Crusade 2022 este organizat împreună cu Primăria Oradea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR). 

Programul campionatului Euro CS:GO este următorul: 

  • 6 iulie – grupa A – România, Muntenegru, Norvegia și Israel + grupa B – Suedia, Croația, Macedonia de Nord și Luxemburg
  • 7 iulie – grupa C – Cehia, Spania, Belgia și Slovacia + grupa D – Serbia, Ucraina, Germania și Austria
  • 8 iulie – Playoff  
  • 9 iulie – semifinale de la orele 15:00 și 20:00
  • 10 iulie – finala Euro CS:GO 2022, ora 20:00 

Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari. Câștigătoarea Euro CS:GO 2022 va ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia). Echipa OneTapGaming, reprezentanta României de anul acesta, a ocupat în 2021 locul 2 la Campionatul Mondial din Israel. 

Competiția Euro CS:GO face parte alături de alte competiții din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.   

Alături de Campionatul European de CS:GO între 6 și 10 iulie vor mai avea loc alte patru competiții: Crusaders Crown, Esports Corporate, Girl Gamer European Championship și încă un turneu surpriză. Prize pool-ul total al acestor competiții se ridică la peste 50.000 de dolari.

Toate competițiile din cadrul festivalului pot fi urmărite pe canalele de Twitch și YouTube ale Digital Crusade. 

Pe lângă competiții, participanții la festival îi vor putea asculta pe 5GANG (7 iulie), Macanache (9 iulie) și El Nino (10 iulie).

Alte știri