Oradea, cel mai frumos oraș Art Nouveau din Europa

Recent, publicația European Best Destinations a desemnat Oradea ca fiind cea mai frumoasă destinație Art Nouveau din Europa.

Jurnaliștii au scris că Oradea este considerat adesea unul dintre cele mai frumoase orașe din România pentru unicitatea clădirilor sale și stilul vienez Art Nouveau numit „Secession”.

Ei au mai vorbit și despre motivele florale, un stil art nouveau maghiar, dar și despre decorațiuni și fierărie, în special cele aparținând clădirii Hotel Parc. Tot în Oradea vei găsi clădiri de patrimoniu precum Casa Darvas – La Roche, care a devenit primul Muzeu Art Nouveau din România. Acesta oferă o privire fascinantă în lumea luxoasă a elitei orădene din secolul al XIX-lea. A fost inițial locuința unei familii de evrei din Oradea și a fost construită în anii 1902-1904 de către arhitectul Kalman Rimanoczy Jr.

Clădirea este făcută în stilul arhitectural Secession vienez, iar orașul Oradea este inclus în rețeaua europeană Art Nouveau, alături de Barcelona, Viena, Ljubljana sau Budapesta.

Există 89 de clădiri și monumente Art Nouveau în Oradea, care fac din acest oraș unul cu adevărat spectaculos.

Două dintre cele mai renumite obiective turistice din Oradea sunt Piața Unirii și Palatul Vulturul Negru. Ambele au o importanță și o poveste aparte.

Palatul Vulturul Negru este cel mai reprezentativ monument în stil secession din Transilvania.

Distribuie informația
Alte știri