„OraDeA Cunoaște”, competiție de robotică. A avut și o latură caritabilă

Clubul de robotică „Modus Vivendi”, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a organizat, la finele săptămânii trecute, evenimentul „ OraDeA Cunoaște”. 19 echipe au concurat alături de roboții construiți chiar de ei. Câștigătoarea competiției a fost echipa liceului din Cugir, județul Alba.

Evenimentul de la Oradea a avut și o latură caritabilă. „Această competiție a fost mai mult una amicală, fiind bazată pe strângerea de fonduri pentru George Ilisie, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, care are nevoie urgentă de o operație la Viena”, spune Ioana Dudaș, unul dintre organizatori.
Tânarul s-a născut cu grave probleme de vedere: lipsa irisului, glaucomul, cataractă congenitală și alte probleme grave, care îi pun în pericol vederea. Acum, el vede doar cu un singur ochi la care trebuie să se opereze de urgență la o clinică din Viena, pentru a nu-și pierde vederea definitiv.

Cei care doresc să-l ajute pe George să nu-și piardă vederea cu totul pot face donații pe numele Ilisie George Alexandru la Banca Transilvania în conturile: RO92BTRLEURCRT0365822901 (EUR); RO45BTRRONCRT0365822901 (RON).

Foto: crisana.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri