Oradea devine pentru trei zile capitala mondială a columbofililor! Debutează Olimpiada Internaţională a Porumbeilor Voiajori

Foto: Uniunea Naţională a Columbofililor din România

Delegaţii columbofile din 32 de ţări ale lumii vor defila cu steagurile naţionale vineri dimineaţă, de la ora 10,00, în faţa Arenei Oradea, cu ocazia deschiderii oficiale a Olimpiadei Internaţionale a Porumbeilor Voiajori, organizată pentru prima dată în România.

Pentru acest eveniment a fost compus şi un imn al columbofililor din întreaga lume. Preşedintele Uniunii Naţionale a Columbofililor din România – Columba, orădeanul Marius Tunduc a declarat miercuri, pentru Agerpres, că şi-au confirmat prezenţa la evenimentul inaugural Principele Radu al României, federaţia Columba fiind sub înaltul patronaj al Alteţei sale regale, preşedintele Comisiei de agricultură din Senatul României, George Scarlat, şi secretarul de stat Sorin Moise din Ministerul Agriculturii. Totodată, vor participa şi oficialităţi locale şi judeţene, printre care primarul municipiului Oradea, Florin Birta, prin a cărui implicare a ajuns Olimpiada să fie găzduită la Oradea, după ce iniţial se preconizase la Bucureşti.

După inaugurarea oficială, vizitatorii vor putea intra să viziteze cea mai mare şi cea mai valoroasă expoziţie de porumbei voiajori din lume. Cei peste 900 de porumbei, a căror valoare totală depăşeşte 50 de milioane de euro, vor putea fi admiraţi în holul arenei, temperatura ambientală fiind aclimatizată în toată sala polivalentă.

Peste 40 de standuri sunt amenajate pe suprafaţa de joc a arenei în cadrul Târgului cu vânzare de porumbei şi produse columbofile.

Pasionaţii care vor să afle mai multe despre domeniu vor putea participa la seminarii cu invitaţi de renume precum Wim Muller, Etienne Meirlaen şi alţii. O tombolă va oferi sute de premii în echipamente, produse columbofile, porumbei sau chiar – marele premiu – o remorcă de transport porumbei, de ultimă generaţie, marca Geraldy.

La sfârşitul primei zile a Olimpiadei Columbofile va avea loc, în aer liber, în Piaţa Unirii din Oradea, Premierea Loturilor Olimpice 2019-2020 + 2020-2021 şi Premierea World Best Pigeon 2019, 2020, 2021. Printre cei peste 100 de premiaţi se va afla şi preşedintele UNCR, Marius Tunduc. La finalul Galei de premiere, spre miezul nopţii, pe scenă va urca Andra, pentru un concert extraordinar.

Sâmbătă, la Arena Oradea, se continuă expoziţia loturilor naţionale a porumbeilor olimpici şi târgul cu vânzare de porumbei şi produse columbofile, programul fiind între orele 10,00 şi 17,00. La ora 11,00, în această arenă se vor premia câştigătorii din Campionatul Mondial, Campionatul FCI Grand Prix şi altele.

Un eveniment inedit în cadrul Olimpiadei va fi licitaţia extraordinară de porumbei voiajori, susţinută de cea mai mare casă de licitaţii de profil din lume, PIPA, din Belgia.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri