Oradea este orașul din România cu cea mai mare creștere a sejururilor turistice

În perioada ianuarie-septembrie 2019, compania de călătorii EXIMTUR a deservit 286.000 clienți, dintre care 160.000 pentru sejururi în România, 40.000 pentru sejururi externe și 86.000 pentru servicii business travel.  

Destinații în România

Vânzările pentru destinațiile balneo-montane au crescut cu 60%  comparativ cu același interval al anului trecut, iar numărul de turiști a fost de 82.000. Turiștii au optat pentru unități balneare care oferă masă în sistem bufet suedez, acces inclus la piscine/centre spa, dar și pentru unități de cazare din zona de munte, turismul de relaxare într-un cadru natural montan fiind la mare cerere. Unitățile noi sau renovate la standarde înalte care au apărut în stațiuni cum ar fi Băile Herculane, Poiana Brașov, Băile Felix sau Covasna au stârnit mare interes în rândul turiștilor.

În ceea ce privește Litoralul Mării Negre și sejururile în orașe din România, compania EXIMTUR a deservit în anul 2019 un număr de 78.000 de călători, iar vânzarile au crescut cu 18% față de anul precedent.

Vânzările pentru sejururi în orașele turistice au crescut cu 59%, îndeosebi pentru Brașov, Sibiu, Sighișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Sighetu Marmației, Timișoara.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată pentru Oradea, investițiile municipalității în infrastructura turistică a orașului și apropierea de Băile Felix spunându-și cuvântul. Creșteri importante au fost și pentru Constanța, apropierea de Mamaia, plajele proprii, evenimentele din oraș și prețurile accesibile fiind principalele motive.

„Având și suportul voucherelor de vacanță, turiștii români aleg să călătorească de mai multe ori pe an în sejururi interne, chiar dacă sunt mai scurte. Vor să viziteze orașele țarii, obiectivele turistice din zonă, solicită excursii opționale în împrejurimile orașelor. Constatăm o revigorare a acestui segment, o creștere a turismului “City break în România” a menționat Lucia Nora Morariu, președintele companiei.

Pentru iarna 2019-2020, în oferta companiei se mai găsesc încă disponibilități pentru Crăciun și Revelion în România, turiștii având posibilitatea să aleagă pachete variate, de la sejururi la pensiuni clasificate până la hoteluri de 4 stele, în întreaga țară, în stațiuni balneare, montane, pensiuni, dar și  în unități de cazare dotate cu centre spa de pe Litoralul Mării Negre sau în orașe turistice.

În această perioadă se lansează și ofertele pentru vacante tip Înscrieri Timpurii, atât pentru Litoral 2020, cât și pentru destinațiile interne din întreaga țară, care presupun reduceri importante pentru plata din timp a serviciilor.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri