Oradea este, timp de 3 zile, gazda unei conferinte „Jean Monnet”

Zeci de universitari din Europa şi SUA sunt prezenti la Oradea la un eveniment initiat de Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universităţii. Este vorba despre Conferința Internaționale Jean Monnet denumită „A social Europe for youth: education to employment” (O Europă socială pentru tineret: de la educaţie la un loc de muncă).

Romania are reprezentanţi de marca de la universităţi din Arad, București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara si Oradea. Sunt prezenti, de asemenea, universitari din Germania, Moldova, Polonia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

„Lucrările tratează teme precum: educație, egalitate și excluziune, comunicarea în rândul tinerilor și cultura socială, integrare socială și dialog social, guvernanța Uniunii Europene, politici sociale, modelul social european, valorile sociale și educația, educația și găsirea unui loc de muncă, piața muncii și perspective de angajare pentru tineri; jurnalism social”, sustine conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft, şefa Departamentului Științe Politice și Științele Comunicării de la Universitatea Oradea.

Distribuie informația
Alte știri