Oradea, gazda Conferinței „Educație și societate. Francmasoneria în contextul lumii moderne”

Oradea va fi vineri, 23 februarie, gazda mai multor evenimente prilejuite de Conferința „Educație și societate. Francmasoneria în contextul lumii moderne”.

Primul eveniment de vineri va fi un tur ghidat în Muzeul Francmasoneriei care va fi organizat de la ora 14.30 la 15.30. Apoi, în același spațiu, în intervalul orar 15.30 – 16.30 va avea loc lansarea cărții „Conspirație și democrație. Extremisme și antifrancmasonerie în România precomunistă” semnată de C. Turliuc, C. Moșneanu și A. Rufanda

Conferința „Educație și societate. Francmasoneria în contextul lumii moderne” se va desfășura între 17.00 și 19.30 la Sinagoga Sion, Oradea, Str. Independenței, Nr. 22.

Invitaţii conferinţei: Cătălin Turliuc din Iaşi, profesor – doctor, membru în Academia Română, Filiala Iași, “Francmasoneria între universalism și specific național”, Cristian Moșneanu din București, istoric, autor, “Francmasoneria în presa comunistă din România”, Alexandru Rufanda din Londra, istoric al Francmasoneriei, autor, Bolton University, “Nicolae Paulescu – omul din spatele măștii academice” si Ovidiu Lazăr din Iași, conf. univ. dr. la Universitatea de Artă George Enescu, regizor la Teatrul Național din Iaşi, “Despre cuvânt, fundament al educației”.

Accesul la aceste evenimente este gratuit. Detalii și înscriere: www.culturainmiscare.ro

Evenimentul este organizat de asociațiile Țara Celor Trei Crișuri, Emanuil Gojdu, Aurel Lazăr, Cultură în Mișcare, în parteneriat cu Templul Francmasoneriei din Oradea și Oradea Heritage.

Distribuie informația
Alte știri