“Patrulaterala Vestului” devine AVE. Oradea e parte

Cei patru primari inițiatori ai proiectului “Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei de pe Bega, documentul de temelie al alianței.

Evenimentul va avea loc, sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 15, în prezența presei. Numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Asta având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, se arata pe pagina de facebook a edilului din inima Banatului.


“Prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara.


Foto: facebook

Distribuie informația
Alte știri