„Oradea introduce viitorul in mijloacele de transport in comun”

„Am adus viitorul in mijloacele de transport in comun”, spune managerul OTL, Viorel Pop. Incepand din aceasta luna, Oradea e al doilea oras din Romania, dupa Sibiu, care a introdus plata cu ajutorul cardurilor contactless in tramvaie si autobuze. Si asta indiferent daca circula pe raza municipiului sau spre Beretyuyfallo.

Timp de 4 luni, OTL-ul a montat 342 de POS-uri in mijloacele de transport in comun. Sistemul, devenit functional de la 1 februarie, a fost implementat de BCR(care a achizitionat POS-urile) in colaborare cu Telekom Romania.

“Este unul extrem de simplu: calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze si tramvaie , dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei. Echipamentul de plata va elibera apoi o dovada de plata, pe care utilizatorul trebuie sa o pastreze pana la coborarea din mijlocul de transport. Pentru calatoria achitata in acest fel nu se percepe comision, avand tarif identic cu cel perceput prin metode de plata deja existente”, sustin cei implicati in implementarea sistemului.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri