Oradea legalizeaza graffiti-ul

În ședința Consiliului Local de vineri, 26 februarie 2016, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea unui concurs dedicat artei stradale de tip graffiti. Pentru implementarea proiectului care va fi declarat câștigător în urma concursului s-a aprobat alocarea sumei de 10.000 din bugetul local.

Locația aleasa pentru realizarea desenelor va fi pasajul subteran de pe Bulevardul Magheru – zona Parcului Traian.

”Municipalitatea dorește să iasă în ”zona gri”, zona vandalismului, lăsându-i pe adevărații artiși din zona artei stradale graffiti să se manifeste legal și controlat. Totodată, dorim să dăm un aspect frumos și unitar pasajelor subterane din Oradea, care oricum sunt afectate de vandalism. Primăria Oadea mereu a încercat să mențină curate aceste spații, dar ele inevitabil ajungeau din nou să fie mâzgălite. Sperăm că odată ce acești artiști îşi vor pune amprenta, vor fi respectați de colegii lor și se vor opri distrugerile de spațiu public. Municipalitatea prin această inițiativă dorește să dea un semnal că este pregătită de colaborare pe teme concrete; în cazul în care acest proiect va fi reușit, se dorește să se extindă spre zona calcanelor, care sunt într-o stare estetică necorespunzătoare și aflate în preajma unor terenuri de sport sau curțile unor școli”, sustineconsilierul local Sebastian Lascu.

De organizarea ș concursului se va ocupa Instituția Arhitectului Șef iar tema concursului este ”Simboluri ale orașului Oradea”.

Distribuie informația
Alte știri