Oradea, menționată pe ”harta binelui” din spitalele de stat, realizată de jurnalistul Alex Nedea de la Recorder

Jurnalistul Alex Nedea, cunoscut pentru celebrele investigații realizat pentru site-ul Recorder a intocmit o hartă interactivă cu unele unități medicale de stat din zeci de orașe din țară unde pacienții raportează că au fost tratați bine și fără să trebuiască să dea șpagă sau alte „atenții” personalului medical.

Ziaristul a adunat numele spitalelor fără „șpagă” din mesajele primite de la cititorii blogului personal care i-au împărtăși experiențele pozitive pe care le-au avut ca pacienți internați în diferite localități din țară. Ulterior a creat o harta interactivă pe care apare și Oradea cu cele două spitale mari: Spitalul Clinic Municipal „Dr.Gavril Curteanu” și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, incluse de ziarist în categoria ”Spitale cu pacienți tratați bine și fără șpagă”.

Zeci de alte spitale din toată țara au primit reacții pozitive din partea foștilor pacienți.

Hartă mai vorbește despre ceva. Despre faptul că tot mai mulți profesioniști din domeniul sanitar au ales să lucreze în România și să schimbe mentalitățile de la noi. Sunt medici și asistente  despre care nu prea auzim vorbindu-se în presă, dar care, în ciuda condițiilor grele de muncă din țară, au ales să rămână aici să își trateze semenii. Această hartă este imaginea unei Românii în vindecare, a scris Alex Nedea pe noul său blog.

Jurnalistul a completat că este conștient că  în aceste unități sanitare ale binelui nu tot personalul medical procedează la fel de etic și că experiența pacienților poate fi diferită în interiorul aceleiași unități sanitare, în funcție de medicii și de asistentele pe care i-au întâlnit.

Scopul hărții este să semnalizeze locurile unde acești buni profesioniști există. Și ar putea fi mult mai mulți decât se așteaptă unii.

Distribuie informația
Alte știri