Oradea, orasul arcasilor. Clubul „Redpoint” a castigat două titluri de campion naţional, o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Campionatul National indoor

Echipele de copii, juniori III şi juniori II ale Clubului Sportiv „Redpoint” Oradea au reuşit să-şi adjudece mai multe titluri de campion naţional şi medalii la recent încheiatul Campionat Naţional indoor de tir cu arcul de la Iaşi. La această competiţie, C.S. Redpoint a stabilit şi un inedit record naţional, prin Horia Trempe-Cotuna, cel mai tînăr arcaş legitimat din istoria tirului cu arcul românesc !

În prima sesiune a concursului, Rezmuves Katalin s-a impus cu 462 de puncte la categoria junioare II compound, în faţa adversarelor Delia Munteanu (381 p.) şi Nicole Doloi (291 p.), ambele de la CSSU Iaşi. Sportiva orădeană a fost desemnată campioană naţională, primind şi tricoul de campion. Katalin a trecut la proba de compound în urmă cu doar trei săptămâni, venind de la divizia de arc tradiţional şi având deja o puternică disciplină sportivă. În proba similară masculină, Armin Purle a reuşit să obţină medalia de bronz, fiind depăşit de Dragoş Olaru (CSSU Iaşi) şi de Teodor Vlad (CS Saga Bacău), acesta din urmă devenind şi campion naţional.

La categoria juniori III compound, treapta de sus a podiumului a fost ocupată de Matei Vătafu (C.S. Saga Bacău), urmat de sportivii C.S. Redpoint, Alin Mureşan pe locul doi şi Anthony Maghiari pe locul trei, acesta din urmă fiind la prima participare într-un concurs. Cel mai disputat titlu obţinut de orădeni a fost cel câştigat de Vivien Bălteanu la junioare 3 compound, adversarele fiind foarte bine pregătite. Astfel, sportiva orădeană a mers, pe tot parcursul celor două runde, umăr la umăr cu Anca Danileţ de la C.S. Kinetik Bucureşti (515 puncte). Aceasta, antrenată chiar de mama ei, a reuşit iniţial să o surclaseze pe sportiva Redpoint, însă Vivien Bălteanu a confirmat în final pregătirea şi s-a impus cu 522 de puncte. Pe locul trei s-a clasat Elena Casandroi, de la CSM Iaşi.
La categoria copii arc compound, C.S. Redpoint a înscris în competiţie cel mai tânăr arcaş legitimat din istoria tirului cu arcul din România. Horia Trempe-Cotuna are 5 ani şi a uimit toată asistenţa, dovedind reale calităţi sportive şi reuşind să tragă aproape 400 de puncte, mai mult decît unii sportivi care aveau dublul vîrstei lui ! „Cu unii sportivi mai avem de lucru, însă majoritatea a confirmat, rezultatele sunt cele preconizate. Sperăm ca la Campionatul European de juniori din luna iulie să reuşim să calificăm cel puţin trei sportivi”, a declarat Mircea Stroe, antrenorul Redpoint. Aceste rezultate de excepţie au fost posibile şi cu ajutorul Primăriei Oradea, DJST Bihor, Rivolto Cons, Top Press, Liceul de Arte, Liceul Sanitar, LPS Bihorul şi alţi parteneri. Deplasarea la campionat a fost o reuşită şi datorită sprijinului necondiţionat al C.S. Crişul Oradea.
Pentru arcaşii bihoreni urmează Campionatul Judeţean, iar pentru juniorii C.S. „Redpoint” Oradea urmează Cupa Federaţiei, unde se vor decide loturile naţionale şi participarea la Campionatul European de juniori din luna iulie a acestui an. Oradea va găzdui anul acesta şi Campionatul Naţional outdoor pentru copii şi juniori mici.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”108248014930860277623″ ualb=”6256640236182986961″ imgl=”fancybox” style=”floor” row=”4″ size=”220″ num=”30″ border=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Distribuie informația
Alte știri