Oradea, paralizată de o furtună puternică! S-au emis peste 200 de apeluri la 112

Bihorul s-a aflat timp de mai bine de o oră sub Cod roșu de vijelii și ploi torențiale. Vântul a bătut cu putere și a atins la rafală chiar și 100 de kilometri pe oră. Au căzut precipitații abundente și grindină de mari dimensiuni. Pe alocuri cantitățile de apă căzute au ajuns la 35 de litri pe metru pătrat.

Furtuna a afectat mai multe localități printre care și municipiul Oradea. Vijelia a avariat acoperișurile clădirilor și a doborât mulți copaci care au căzut peste mașini. Arborii și stâlpii prăbușiți au lăsat cartiere întregi fără curent electric.

Traficul rutier a fost mult timp blocat pe mai multe străzi din Oradea.

„În interval de aproximativ o oră și jumătate în dispeceratul ISU Crișana au fost primite peste 200 de apeluri care sesizau efecte ale furtunilor manifestate în județul nostru. Pompierii militari din cadrul a cinci subunități au intervenit și continuă să acționeze în localitățile Oradea, Salonta, Aleșd și Sălard, unde vântul puternic a desprins acoperișurile mai multor imobile și a doborât zeci de copaci pe carosabil, autoturisme și garduri. Pompierii Detașamentului Salonta au degajat peste 20 de copaci care blocau DN79 Oradea – Arad”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, în jurul orei 19.30.

Pentru protejarea populației Inspectoratul pentru situații de urgență a transmis un mesaj Ro-alert. Din păcate, conform multor mesaje primite de oradeaindirect.ro mesajul a venit după ce furtuna era in dinamică.

Distribuie informația
Alte știri