Oradea se declara orasul cu cei mai putini caini din Romania

Primaria sustine intr-un comunicat de presa ca a facut ‘verificări în teren’ si a constatat că exista doar 50 de câini fără stăpân. 5 dintre cei sunt sterilizați și microcipați, iar ceilalti au fost recent abandonați de stăpâni.

‘În perioada următoare, toți acești câini abandonați vor fi transportați la Adăpostul ‘Grivei’, obiectivul nostru fiind să limităm în Oradea până aproape de zero numărul câinilor fără stăpân. Trebuie să precizez că, făcând o comparație cu alte orașe din România, Oradea are cei mai puțini câini fără stăpân din țară. Facem un apel către cetățenii care nu mai doresc să își întrețină câinii că este de preferat — și chiar sunt rugați de Primăria Oradea — să anunțe Serviciul pentru ridicarea câinilor fără stăpân, decât să îi abandoneze la marginea orașului,’ a declarat, în comunicat, Mircea Stejeran, șeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea.

Verificarea în teren a fost efectuată de inspectorii Direcției Tehnice din Primăria Oradea împreună cu reprezentanții Administrației Domeniului Public.

Primaria a inceput in 2013 programul de microcipare și sterilizare a populației canine. Obiectivul acestui program a fost ca până în 2016, Oradea să devină un oraș fără câini comunitari.

Distribuie informația
Alte știri