Oradea și zona metropolitană vor fi conectate la viitoarea autostradă Transilvania

Oradea și zona metropolitană vor fi conectate la viitoarea autostradă Transilvania. E asigurarea data de primarul Ilie Bolojan.

El spune că anul trecut, municipiul reședința de județ a Bihorului, a încheiat un protocol cu actuala CNAIR, pentru realizarea conectării urbei de pe Crișul Repede cu rețeaua europeană de autostrăzi, protocol prin care municipiul s-a obligat să realizeze studiul de fezabilitate și să depună acest proiect pentru a fi finanțat prin POIM , ceea ce s-a și întâmplat.

S-a constatat insă că în proiectul autostrăzii nu era prevăzut nodul rutier prin care această legătură să se facă direct în autostradă. “Există acum insă un acord in acest sens ce va permite o legătură directă pe 4 benzi din viitoarea autostradă Transilvania la centura municipiului și la zona metropolitană, în afară de nodul rutier care este la intersecția dintre DN Oradea – Satu Mare și viitoarea autostradă”, a explicat primarul Ilie Bolojan.

Pentru asta, Oradea își asumă anumite obligații constând în obținerea documentațiilor necesare și în obținerea terenurilor necesare conectării. Este vorba de partea de teren pentru nodul rutier și partea de teren pentru spații de servicii (parcare care va trebui relocată în zona de frontieră).

Vor urma procedurile de licitație, iar în paralel cu lucrările de la autostradă se vor face și lucrările de conectare a orașului Oradea și a zonei metropolitane la viitoarea autostradă.

Distribuie informația
Alte știri