Oradea stie sa-si pretuiasca istoria si sa-si omagieze eroii. Video

Expozitia stradala „General Traian Mosoiu. 100 de ani de la intrarea Armatei Romane in Oradea”, al carei initiator si principal truditor a fost dr in istorie, Cristina Puscas a deschis in Piata Unirii, seria manifestarilor dedicate celor 100 de ani de administratie romaneasca in urbea de pe malurile Crisului Repede.

bdr

Invitatul de onoare al evenimentului, Anca Neculcea a declarat ca nu e numai nepoata dupa tata a generalului Traian Mosoiu, ci si nepoata dupa mama a generalului Constantin Neculce, brav luptator pentru intregirea Romaniei, Basarabiei si Bucovinei. Cu emotie in glas, oaspetele din Bucuresti a mai spus: „Atentie la Oradea, Bucurestiule… atentie cum stie Oradea sa-si pretuiasca istoria si sa-si omagieze eroii. În acest moment, pentru ceea ce ai facut Cristina(Puscas), in mijlocul acestei exceptionale expozitii stradale, considera ca prin mine, dragul si bravul nostru general Mosoiu te imbratiseaza si-ti multumeste, ca de altfel si dumneavoastra tuturor celor prezenti”.

In cadrul vernisajului organizatorii au oferit un exemplar din brosura inchinata marelui general, brosura realizata cu ajutorul Primariei. Expoziția stradala va fi deschisă publicului pana la data de 26 mai.

Evenimentul din Piata Unirii a fost un preambul la inaugurarea oficiala, din 18 aprilie, de la ora 16.00, a expozitiei permanente inchinate Primului razboi mondial si lui Traian Mosoiu, amenajata in Muzeul Orasului Oradea – Complex Cultural, Corp A, etaj I.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri