Oradea, un exemplu de succes : Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a absorbit 95% a fondurilor europene. Locul II după Iași.

Directia management cu finantare internationala si-a facut public raportul de activitate pe 2015.
La eveniment a fost prezent si si secretarul de stat de la Transporturi, Marcel Bolos, initiatorul portofoliului de proiecte in administratia oradeana.
Portofoliul de proiecte al DMPFI cuprinde 62 de proiecte, în valoare de 247 milioane euro, din care 150,7 milioane euro reprezintă sumele nerambursabile. ”Vorbim de trei bugete ale Primăriei Oradea. În speță, sunt trei bugete pe care Oradea le-a primit gratis”, a precizat Marcel Boloș. Acesta a amintit că față de nivelul pe național, unde gradul de absorbție este de 74,08%, Oradea are un ”decalaj semnificativ, de 95%”. În opinia sa, Oradea este un exemplu de succes, angajații DMPFI fiind cei mai buni ambasadori ai orasului.
Proiectele cu care directia se mandreste sunt reabilitarea Cetatii Oradea, Complexul Termal Nymphaea, Dealul Ciuperca, Piata Unirii, Punti Crisene, dar si reabilitarea sistemului de termoficare sau infrastructura scolara si medicala.

 

[embpicasa id=”6249582605963061457″]

Distribuie informația
Alte știri