Oradea va avea un incubator de afaceri destinat industriei creative

Municipalitatea din Oradea își doreste să dezvolte incubatorul de afaceri: Cresc Oradea Mare”, proiect cu o valoare de 3,6 milioane de euro, din care 50% reprezintă contribuția orașului, iar diferența este asigurată prin fonduri europene prin POR 2014 -2020.

Proiectul constă în reabilitarea unui imobil neutilizat care va găzdui după reabilitare incubatorul de afaceri dedicat antreprenorilor din domeniul industriilor creative. E vorba de incinta clădirii fostului Spital nr. 5, situată la intersecția dintre str. Louis Pasteur și str. Colinelor.

Proiectul presupune reabilitarea întregului imobil și amenajarea a șase ateliere la subsolul clădirii: două de prototipare, un atelier de prelucrare metal, 1 atelier de vopsitorie, un birou de arhitectură și unul de design. 17 birouri pentru viitorii rezidenți vor fi amenajate la parterul clădirii, iar la etajul I va fi o zonă de lucru deschisă pentru 30 de spații de lucru. De asemenea, vor exista săli de ședințe, săli de conferințe, dar și o sală multifuncțională.

Când partea de reabilitare va fi gata, se vor încheia contracte de rezidență de până la 3 ani între cei care vor dori un spațiu în acest incubator de afaceri și administratorul acestui spațiu, care a fost desemnat Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

Foto: birourivii.ro

Distribuie informația
Alte știri