Oradea va contracta un credit de 35 milioane euro de la BEI, exclusiv pentru proiectele municipalităţii

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 26 octombrie, contractarea unei finanţări rambursabile de maxim 35 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii.

“Acest împrumut este unul dintre cele mai avantajoase din România. Dobânda va fi de 0,3% în euro plus Euribor care astăzi este negativ”, spune edilul Ilie Bolojan. Creditul va fi folosit exclusiv pentru realizarea unor proiecte de investiţii în municipiul Oradea, în perioada următoare, urmând să fie rambursat în 22 de ani, cu o perioadă de graţie de 4 ani.

În condiţiile contractării acestei finanţări, gradul de îndatorare al municipiului se menţine sub limita de 30% din veniturile proprii. Mecanismul va fi relativ simplu. „Vom contracta acest împrumut pentru a putea face plăţile pe lucrările contractate, urmând ca ulterior să ne recuperăm sumele investite din fonduri eupene”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Banca Europeană de Investiţii este o instituţie care acordă credite cu dobândă scăzută pentru proiecte ce se înscriu în linia obiectivelor politice ale UE privind îmbunătăţirea infrastructurii.

Distribuie informația
Alte știri