Oradea va găzdui prima ediţie a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate

Prima ediţie a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate va avea loc la Oradea, în perioada 1-4 februarie, fiind organizată de Asociaţia Internaţională de Înot în Ape Îngheţate (International Ice Swimming Association – IISA), Primăria Oradea şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.

„Campionatul va avea loc în bazinul olimpic în aer liber, din Parcul Brătianu. Competiţiile se vor desfăşura în apă cu o temperatură sub 5 grade Celsius, fără costum de protecţie, doar cască, ochelari şi slip. Vor concura peste 300 de sportivi din 27 de ţări.

Aceştia vor concura, în 2, 3 şi 4 februarie, în mai multe probe şi pe categorii de vârstă, de la juniori, 15 ani, până la 60 plus, spune înotătorul şi antrenorul orădean Ovidiu Tirla, campion mondial în anul 2022 şi membru în echipa de organizare.

Potrivit acestuia, Campionatele Europene de înot în ape îngheţate vor cuprinde probe de înot clasic, pornind de la probele scurte, de 50 metri, în cele patru procedee cunoscute (liber, spate, bras, fluture), 100 m în cele patru procedee, 250 m liber, 500 m liber şi 1.000 m stil liber. Va fi un concurs complex, la standarde foarte înalte.

„Sperăm ca vremea să ţină cu noi, adică să nu fie cald, cum a fost de Crăciun şi să nu avem averse”, a precizat Ovidiu Tirla.

La final se vor alcătui un clasament pe categorii de vârstă şi unul open, pe o probă indiferent de categoria de vârstă, respectiv la masculin şi la feminin.

România va fi reprezentată de 32 de sportivi, Oradea având doi participanți, Ovidiu Tirla cel care a obținut până acum şapte medalii la Mondiale, trei în Polonia, patru în Franţa și respectiv Fazecas David.

Oradea a fost aleasă ca gazdă a acestui concurs ca urmare a aprecierii Asociaţiei Internaţionale de Înot în ape Îngheţate faţă de întreaga activitate a asociaţiei naţionale, condusă de Paul Georgescu, şi datorită orădeanului Ovidiu Tirla.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri