Oradea va realiza primul centru de formare profesională integrată din România

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea intenţionează să construiască primul centru de formare profesională integrată din România. Proiectul, în valoare de aproximativ 3 milioane euro, a fost elaborat în colaborare cu Colegiile Tehnice „Traian Vuia” şi „Constantin Brâncuşi”, şi a fost depus spre finanţare prin Programul Ro-Hu. Partener din Ungaria este Primăria Biharkeresztes.

Centrul regional de educaţie şi competenţe – CRESC se va realiza în Parcul Industrial II situat pe strada Ogorului. Va organiza cursuri de 3, 6 sau 9 luni în specializările: mecatronică, auto, electrotehnică, electronică şi electrică, textile, IT, construcţii şi instalaţii sanitare, spune şefa ADLO, Alina Silaghi.

De ademenea, în cadrul centrului vor fi sustinute, gratuit, cursuri de formare pentru persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani. „Centrul va avea laboratoare, săli de curs, săli de conferinţă. Vom avea şi un laborator de robotică, de design, pentru a aduce industrii cu valoare adăugată spre Oradea”, mai spune Alina Silaghi.

Distribuie informația
Alte știri