Oradea vrea autostrazi. Cum a aratat protestul #Sîeu in Bihor

Mii de oameni  din toata tara au oprit lucrul la ora 15, in data de 15 martie, pentru a cere autostrazi o actiune comuna nemaintalnita pana acum.Campania „România vrea autostrăzi”, care a  îndeamnat  la 15 minute de grevă generală pe 15 martie a crescut de la zi la zi  si a depasit  orice asteptari.

La ea au aderat ,astazi, in Bihor,  companii, oameni de afaceri, magazine și ONG-uri.


Inca de dimineata, la iesirea din Oradea catre Cluj, toti angajatii unei firme de anvelope au  protestat, cu afise pe margine drumului, iar o cafenea din centru nu  si-a servit clientii timp de un sfert de ora. Cei mai vehementi protestatari au fost membrii Oradea Civica. Oamenii si-au strigat nemultumirile la intrarea in oras pe Calea Clujului, si au transmis pe Facebook imaginile cu zeci de masini oprite in trafic si claxonand.


Ideea protestului de astazi i-a aparținut  antreprenorului Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit în mod simbolic primul (și singurul) metru de autostradă în Moldova.Mesaje de susținere au publicat și organziații precum Protecția Consumatorului și Colegiul pacienților, dar și sindicaliștii de la ROMATSA.

In acest context, PSD a anunțat de dimineață, pe pagina oficială de Facebook, că la ora 12:30 vor începe lucrările la centura ocolitoare a Bacăului, parte a autostrăzii Moldovei iar Liviu Dragnea s-a dezlanțuit vineri la adresa omului de afaceri Ștefan Mandachi care a inițiat protestul pentru autostrăzi și a construit, pe banii lui, un metru de autostradă. Liderul PSD susține că, în loc „să facă circ”, suceveanul ar fi trebuit să doneze banii.

Președitele Klaus Iohannis le-a transmis celor care au intrerupt  astăzi activitatea pentru 15 minute, de la ora 15.00, la inițiativa suceveanului Ștefan Mandachi, că este alături de ei.

Distribuie informația
Alte știri