Oradean cu care ne mandrim! Adrian Ciprian Farcaş a obtinut medalia de aur si diploma de excelenta la Pro Invent

Cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent s-a desfăşurat in intervalul 22-24 martie la Cluj-Napoca. Tanarul oradean, Adrian Ciprian Farcaş a obtinut medalia de aur si diploma de excelenta.

In cadrul acestui salon Pro Invent, a expus brevetul sau de inventie, care se refera la un schimbator de caldura utilizat in domeniul pompelor de caldura si care aduce o  imbunatatire majora acestor sisteme de incalzire .

Caracteristicile lui principale sunt:

– capacitatea de expandare in caz de inghet (astfel se elimina schimbatorul de caldura intermediar utilizat de toti producatorii de pompe de caldura apa-apa si scad simtitor costurile de implementare si exploatare, respectiv creste performanta pompei de caldura cu pana la 25%) .

– este confectionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)

– garantia produsului poate fi extinsa pana la 20 ani, tinand cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat.    Inventia este deja aplicata la scara larga in constructia pompelor de caldura Termocasa.

Pompele de caldura apa-apa reprezinta cel mai ieftin sistem de incalzire cunoscut pana in prezent pe piata mondiala.  Tinand cont si ca utilizarea pompelor de caldura prezinta un trend ascendent in ultimii ani aceasta inventie prezinta un interes deosebit in randul majoritatii populatiei .

“Pe aceasta cale doresc sa le multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi din Statele Unite , Republica Moldova , Ungaria si Romania ,  precum si  inginerilor , profesorilor si specialistilor care m-au sprijinit din toate punctele de vedere in realizarea si testarea acestui schimbator de caldura revolutionar destinat pompelor de caldura Termocasa”e mesajul inventatorului oradean.

Alte știri