Orădean de 20 de ani, reținut după ce a fost implicat, sâmbătă seara, într-un eveniment rutier fără victime pe Bulevardul Decebal, în timp ce conducea sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive

Foto: arhiva

Sâmbătă, 17 decembrie a.c., în jurul orei 19.17, pe Bulevardul Decebal din municipiul Oradea, un tânăr de 20 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzatoare în timpul deplasării și a intrat în coliziune, din spate, cu un autoturism, condus regulamentar, în fața sa, de un bărbat de 47 de ani, din Oradea, care, din impact, a acroșat un alt autoturismul.

Tânărul de 20 de ani a părăsit locul evenimentului rutier, însă s-a întors la fața locului, la scurt timp.

În urma evenimentului rutier, bărbatul de 47 de ani, care conducea cel de-al doilea autoturism, a fost transportat la spital pentru investigații medicale, constatându-se că acesta nu a suferit leziuni (fără zile de îngrijiri medicale), în consecință evenimentul rutier fiind încadrat ca unul fără victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 20 de ani, care conducea primul autoturism, prezenta o concentrație alcoolică de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării preliminare de drog, care a ieșit pozitivă, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice, atât în vederea stabilirii alcoolemiei, cât și a prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea tânărului de 20 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri