Orădean, urmărit internațional pentru falsificarea unor carduri de plată, depistat de poliţiştii bihoreni

Foto: ilustrativ

La data de 2 februarie a.c., pe raza localității bihorene Oșorhei, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat un bărbat de 40 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, urmărit internațional.

Autoritățile judiciare germane au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de aderarea la un grup care acționa la nivel internațional pentru falsificarea unor carduri de plată și pentru a le utiliza în scopul obținerii unei surse de venit, pe teritoriul Germaniei.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au prezentat pe acesta unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene.

La data de 3 februarie a.c., în urma prezentării sale la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, magistrații au emis pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Distribuie informația
Alte știri