Orădeanca infectată cu coronavirus a ascuns la Vama Borș că vine din Italia și nu a completat chestionar

DSP Bihor a dat detalii despre primul caz confirmat de infecție cu coronavirus confirmat in judet vineri. Este vorba despre o femeie de 49 de ani, care a ascuns autorităților că vine din Italia.

La PTF Borș pacienta nu a recunoscut că vine din Italia și nu a completat chestionar, a anunțat DSP într-un comunicat de presă.

In data de 12.03.2020 a anunțat medicul de familie și DSP Bihor. Persoana a declarat că s-a autoizolat la domiciliu împreună cu familia de la sosirea în Oradea în data de 10.03.2020. Pacienta este asimptomatică și a fost transportată în data de 14.03.2020, la secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

DSP Bihor a demarat ancheta epidemiologică încă din cursul zilei de ieri (datorită legăturii cazului cu o persoană din Cluj-Napoca confirmată în data de 12.03.2020).

La primul caz confirmat cu infecție COVID-19 din județul Bihor și internat la secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea au fost dispuse următoarele măsuri: – s-a recoltat produs biologic pentru testare în data de 12.03.2020; – au fost identificați trei contacți din familie (toți asimptomatici) la care s-a efectuat recoltare de produs biologic pentru testare COVID-19 azi, 14.03.2020, – vor fi identificați, la finalizarea anchetei epidemiologice, toți contacții avuți de la momentul intrării în țară și până la internare, – DSP Bihor va lua și alte măsuri de sancționare dacă se vor impune.

Alte știri