Orădeanca Judith Ardelean este noua Anastasia Soare!

judithka

Oradea are un nou motiv de mândrie! Considerată noua Anastasia Soare, orădeanca Judith Ardelean, permanent make-up artist, a primit vineri, 30 septembrie, la Romexpo, recunoașterea națională din partea colegilor de breaslă, câștigând două categorii din cele nouă ale primei gale a dermopigmentiștilor. Trofeul „SPECIALIȘTI CARE AU FĂCUT PIONIERAT ÎN ROMÂNIA”, respectiv trofeul „BEST ACADEMY ROMÂNIA” se află acum, la loc de cinste, în cabinetul lui Judith din str. Piteștilor nr.41, între numeroasele diplome ce atestă permanenta preocupare și perfecționare într-un domeniu nou, ce utilizează creativitatea și imaginația artistului în a transforma orice chip într-o operă de artă.

Trofeele obținute de Judith Ardelean la finele acestei săptămâni vin să întărească – deși nu mai era nevoie – prestigiul de care orădeanca se bucură în rândul clientelor și cursantelor sale, venite din toată țara. După bucuria de a primi această recunoaștere oficială, chiar în prima gală de specialitate, organizată în premieră în România, am întâlnit-o pe Judith la cabinet, între culori, desenând, combinând și transformând o față banală într-una de divă, doar prin intervenția la sprâncene sau la buze. Am profitat de ocazie pentru a o urmări la lucru, vorbind cu pasiune despre ceea ce face.

judith

De ce ați ales micropigmentarea? Cum a început totul?
Totul a început in 1997, când mentorul meu de cosmetica, d-na Negrutiu Elisabeta (d-na Beti) mi-a povestit de o tehnică nouă, de viitor, de tatuajul cosmetic. Deși nu știam despre ce este vorba, am plecat la Budapesta la curs. A urmat o perioadă de prezentarea tehnicii a publicului larg, adică îmi convingeam colegele, mamele lor, sorele, cumnatele și pe clientele deschise la nou, să le fac spâncenele, să am reclamă vie. Metoda de marketing a dat roade in câteva luni.

Care este cel mai plăcut aspect din meseria de dermopigmentist?
Sunt foarte multe aspecte frumoase și plăcute in acestă meserie. Este o plăcere să aduci un plus de frumusețe cuiva, cine oricum este frumoasă. Este o bucurie să ajuți pe cineva cu probleme de sănătate, care din motive medicale sau accidente, își pierd sprâncenele, sau simetria buzelor.

Cât de mare este responsabilitatea în meseria de dermopigmentist?
Este cât se poate de mare. Începînd de la diagnostizarea pielii din zona de lucru, determinarea formei, alegerea culorilor, stăpânirea tehnicilor- până la consilierea clientelor in funcție de nevoile sale estetice, totul este important.

Care este principala provocare?
Fiecare clienta, fiecare caz este o provocare. Cum am mai spus, este foarte simplu să lucrezi pe un ten fin, cu o fizionomie perfectă. Dar, in viața de zi cu zi, clientele nu sunt ca modelele din reviste. Omul are asimetrii faciale, mai puțin sau mai mult vizibile, porii dilatați, urme de acnee. Unele cliente nu conștientizează aceste probleme, până când ajung la tatuaj cosmetic. Provocarea este comunicarea delicată, conștientizarea asimetriilor și echilibrarea acestora. Adică, trebuie explicat delicat, că noi nu ștregem asimetriile, doar le echilibrăm.

Care sunt avantajele machiajului permanent?
Între avantaje aș putea menționa comoditatea construirii machiajului zilnic, având in vedere, că machiajul permanent vine în ajutorul machiajului de zi, nu îl înlocuiește pe acesta!

Contraindicații?
Ca fiecare intervenție minim invazivă, are și acesta contraindicațiile sale. Aș enumera doar câteva, care influențează direct reușita dermopigmentarii, cele de origine dermatologică: eczemele, hiperkeratoza, hiperpigmentarea și arsurile solare (eu le numesc hiperbronzare), herpes simplex, dermatita seboreică, acneea, tratamentele dermatologice contra acneei și anti-age (toate cremele care conțin retinol, AHA, BHA), peelingurile recente sau imediat după PMU, tratamentele cu laser (pe orice zona a corpului).

Care este cea mai frecventă opțiune a clientelor?
Categoric, redefinirea sprâncelelor, urmată de colorarea buzelor și, pe locul trei ar fi, conturarea pleoapelor. Cred că ordinea reflectă o statistică națională.

Aveți o tehnica preferată? Care ar fi aceasta?

Sunt diferite tehnici, cu efecte diferite, care se potrivesc la diferite persoane. Rezultatul final este influențat de particularitatea clientelor. Tehnicile trebuiesc adaptate acestor varietăți. Cele mai frumoase rezultate sunt acelea, care sunt grațioase (formă- culoare-tehnică), ergonomice, care se potrivesc din toate punctele de vedere al frumosului general acceptat. Asta este tehnica mea preferată.

Distribuie informația
Alte știri