Oradeanul Adrian Farcaş s-a impus si la Timisoara. A cucerit medalia de aur si premiul de excelenta al Salonului de Inventica

Adrian Farcaş a participat la cea de a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventii si Inovatii „Traian Vuia” Timisoara România, ce s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Timsoara , salon in cadrul caruia a fost premiat cu MARELE PREMIU al Salonului , MEDALIA DE AUR , PREMIUL DE EXCELENTA (din partea Universitatii de Politehnica Bucuresti ) si PREMIUL SPECIAL (din partea Universitatii Regele Mihai din Timisoara ).

In cadrul acestui salon „Traian Vuia”, a expus brevetul de inventie, care se refera la un schimbator de caldura utilizat in domeniul pompelor de caldura si care aduce o imbunatatire majora acestor sisteme de incalzire .

Caracteristicile lui principale sunt:
– capacitatea de expandare in caz de inghet (astfel se elimina schimbatorul de caldura intermediar utilizat de toti producatorii de pompe de caldura apa-apa si scad simtitor costurile de implementare si exploatare, respectiv creste performanta pompei de caldura cu pana la 25%) .
– este confectionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)
– garantia produsului poate fi extinsa pana la 20 ani, tinand cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat.

Inventia este deja aplicata la scara larga in constructia pompelor de caldura Termocasa. Firma Termocasa, din Oradea, are o experienta de aproape 10 ani in producerea, comercializarea si instalarea de sisteme de incalzire cu pompa de caldura care utilizeaza acest tip de schimbator de caldura, brevetat de Farcaș Adrian Ciprian.

Pompele de caldura apa-apa reprezinta cel mai ieftin sistem de incalzire cunoscut pana in prezent pe piata mondiala.

Brevetul este utilizat de aproape 10 ani pe piata si a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor si performantelor , astfel, el REVOLUTIONEAZA constructia pompelor de caldura din intreaga lume .

Distribuie informația
Alte știri